Triumf!

Nyss hemkommen efter en sväng i skolan och sedan en runda på stan. Införskaffade mig en kavaj på dressman. Ja, jag vet. Fashions fiende numero uno. Nog om det. Den var i alla fall snygg, tror jag. Jag köpte även en present till min syster som fyllde år för 2 veckor sen. Bättre sent än aldrig va?

För en stund sen kollade jag min mail och se där! Ett resultat från den senaste tentan i marknadsföring, godkänt! Triumf!

Nu ska jag laga mat, korvstroganoff och ris får det bli. Såndan lyxmat har ni inte råd med där ute i stugorna va? Håhå, fint ska det va! Närå, nu säger jag adjö och på återseende!


Word of Wisdom: STRIDULATION - ljud som frambringas av insekter när de gnider två kroppsdelar mot varandra.




Mannen med dem slitna jeansen

Tänkte att jag skulle dela med mig av en liten händelse som inträffade för några dagar sen.

 

Jag var på väg hem från skolan när jag plötsligt hör någon med en väldigt grov och rasslig röst skrika, ”hallå där! Stanna!”. Jag tittar snabbt bakåt och ser en skäggig man med slitna jeans. Han pekade på mig sådär bestämt med en helrak arm som att jag vore dömd till döden. I dessa korta sekunder hann jag även uppfatta att han var onykter. Hans gångstil var nämligen inte lika bestämd och gedigen som hans sätt att peka. Jag stannar upp och väntar in den till synes ganska upprörda mannen.

 

När han väl kom fram till mig konstaterade jag att han inte alls var särskilt upprörd. Konversationen löd:

 

- Ehm, jo jag har en fråga till dig unge man.

- Okej.

- Du har möjligtvis inte en tia att låna ut?

- Nej, tyvärr inte.

- Hm, okej. Men en enkrona då?

- Dessvärre inte.

- Inte det, okej. Du har inte en öl att låna ut då?

- NEJ DET HAR JAG INTE!

- Tack ändå

 

Det är intressant det här. Faktum är att jag faktiskt inte hade någon tia på mig. Dock hade jag en krona men vad ska han med en krona till? Köpa bugg? Finns det fortfarande bugg? Kanske är mannen i fråga taktisk. Han kanske frågar ett hundratal människor varje dag efter en krona eller så. Låt oss säga att hälften av dem ger han en krona, då har han kanske 50 kr. För dem pengarna kan han köpa några öl på systemet, vilket pengarna säkerligen går till i hans fall. Vart vill jag komma? Jo! Efteråt kände jag mig faktiskt ganska egoistisk. Jag kunde inte ens ge honom en krona.

 

Från en annan synvinkel kan man kanske tänka sig att jag räddade livet på honom. Han kanske hade en dålig insamlings-dag och min krona var kanske den kronan som fattades till en öl. Med tanke på att han redan var full så hade han kanske däckat av ytterligare en öl och eventuellt då ramlat, slagit i huvudet och dött. Detta hade ju faktiskt rent teoretiskt kunnat leda till att jag skulle kunna straffas till finansiell dödshjälp.

 

Slutsats, jag räddade livet på den skäggige mannen med slitna jeans.


Word of Wisdom: DELIRIUM TREMENS - galenskap som uppkommer vid upprepad förtäring av spritdrycker i stora mängder, "fylledille".

 


Hej!

Välkomna till min nya och fräscha blogg då ra. Bloggen kommer inte direkt vara specificerad på något tema utan jag kommer skriva om sådant som faller mig in i stunden. Väsentliga saker i vardagen men också väldigt mycket oväsentligheter. Hoppas det är okej.

So, let´s get ready to ruuuumbleee!


RSS 2.0