The Magic Spoon

Jag har skrivit tenta idag och det gick nog ganska bra tror jag. Dock satt jag uppe alldeles för länge och pluggade inatt vilket egentligen är helt meningslöst. Det är inte mycket som fastnar i skallen när man stresspluggar och det medför ju bara att man är trött som ett as när man väl sitter där och skriver tentan. Ögonpåsarna har uppenbarat sig igen tack vare detta men vad gör det när man har lagt en sked på kylning? Ögonpåsar är inget problem längre. Jag skrattar hånfullt åt dom medans dom utplånas av den kalla skeden.



Word of Wisdom: SCHIBBOLET - ett språkdrag som tydligt röjer talarens grupptillhörighet;
t ex i norrlänningars "Vi flytt' int'"



Creep.

Hammarby förlorade och här sitter jag lite smått onykter och ledsen. Det är tungt nu och vi ligger illa till. Jag ska gå en sväng och filosofera lite grann. Natten är ganska skön ändå.

Matchdag

Bara några timmar kvar till avspark. Bajen kommer till Jkpg för att möta J-södra och jag är taggad till tusen.
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just denna dag
Den ger lust när den kommer







Sommar!

Vilken dag va? Sommarkänslor för hela slanten. Jag har en känsla av att denna sommaren kommer bli hur bra som helst.
Här är några bilder från förra sommaren.


Cimon och Vigge.


Roadtrip till Öland.


Vad vore en sommar utan grillning?


En vacker dam och en cool kille.


Bästaste Liza och Sandra. Midsommar.


Vacker konst.

Minnen

Jag vill vara ett barn igen. Det är jobbigt att vara vuxen och man undrar ibland vart tiden tog vägen. Tiden då man inte visste den verkliga innebörden av ordet problem. Det var tiden då man slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att behandla dem med respekt.
Jag minns hur jag
spelade in musik på kasettband genom radion. Jag förberedde allt i minsta detalj. Radion var alltid påslagen i mitt rum och varje gång det spelades en bra låt sprang jag fram till kasettspelaren och tryckte på REC. Belåtet lyssnade jag på låten och det var helt fantastiskt att ha vetskap om att kunna få lyssna på den om och om igen.
Man minns dem härliga sommarkvällarna. Hur man sprang barfota på det gröna gräset och hur noga det var att borsta av fötterna innan man gick in i hemmet. "Borsta av fötterna innan du går in, gräset dras med", ropade alltid mamma. Det hände att man struntade i det och då fick man stå för konsekvenserna. Dammsuga! Man tyckte självklart att det var jobbigt och ett katastrofalt straff.
Man minns dessa tider och man minns att ens största önskan var att få bli vuxen snabbt. "När jag blir stor kan du inte bestämma över mig längre."

Sant, men visst saknar man ibland att vara barn och slippa bestämma allt.


Topptipset..

Jag spelade på topptipset igår. Spelet där man ska tippa åtta fotbollsmatcher och för att vinna krävs det att man ska ha åtta rätt. Senare på kvällen kollar jag upp resultaten och ser att jag har 8 rätt! Jag blir helt galen av lycka och ringer till farsan och berättar den glada nyheten. Grejen är den att man kan vinna allt från hundra kronor upp till flera hundra tusen beronde på vilka lag som har vunnit. Det jag inte tänkte på igår var att lagen som vann var favorittippade vilket innebär att vinsten inte var så speciellt kaxig. Jag hade ändå en tro på några tusenlappar och glädjen var ganska stor tills dess att jag loggar in på konto och ser min vinst.
"Grattis! Du har åtta rätt, din vinst är 110 kronor!"

Så var det med den "höga" vinsten. Jag hatar svenska spel.

Det fungerade!

Jag vaknade idag på morgonen med enorma ögonpåsar. Visst, jag vet att det är vanligt med ögonpåsar när man precis har vaknat men detta var något speciellt. Hade jag gått ut och visat mig bland folk hade dom trott att jag var en knarkare för dessa ögonpåsar utmärkte hela ansiktet. "Kolla in pundaren", hade dom ha viskat till varandra.
Efter två timmar var ögonpåsarna fortfarande kvar och jag började googla lite på detta fenomen. Jag fick fram en hemsida där dom påstod att man skulle ta och lägga en sked i frysen några minuter. Man skulle sedan ta den iskalla skeden och trycka den mot ögonpåsarna i några sekunder. Ha! Tror dom på fullaste allvar att det fungerar? Den lätta går jag inte på, tänkte jag. Jag hittade andra "lösningar" också, det var en snubbe som påstod att man skulle ta en ljummen tepåse och lägga den mot ögonpåsen. "Ögonpåse", vilket konstigt och fjantigt ord egentligen. I alla fall, efter djupgående funderingar bestämde jag mig för att testa på det där med skeden. Efter att ha haft den i frysen i några minuter tryckte jag den mot ögonpåsen i ca 10 sekunder och vips - borta! Gone! Mirakel!
Det låter helt befängt och orealistiskt men det fungerade faktiskt! Triumf!

Vill ni veta mer om behandlingen är ni välkomna att kontakta mig för frågor. Jag är numera expert inom området borttagning av ögonpåsar.

Trevlig helg!

It's time!



Nu ska jag snart till intervjun. Såhär kommer jag se ut när mannen anklagar mig för spioneri. Stoneface och inte ett enda ord. Det ska krävas mycket om han ska få ut något från mig.
Redo för lampan och cigarettrök, nu är det dags att möta mitt öde.

Adjö

Arbetsintervju

Idag är det en speciell dag. Jag ska nämligen på min livs första arbetsintervju! Jag är taggad, förväntansfull och lite nervös. Framförallt tycker jag att det ska bli intressant att se hur det generellt sett går till.
Det vore lite flashigt men samtidigt otroligt otippat om dom sätter mig i ett mörkt rum och ber mig vänta där några minuter. Det går fem minuter, sedan tio. Det hänger en gammal klocka på väggen som tickar väldigt högt. Allt för att testa mitt psyke. Efter tjugo minuter kommer det in en överviktig man i kostym. Han sätter sig framför mig och tänder en liten bordslampa som är riktad rakt mot mitt ansikte. Han tänder en cigarett och tittar sedan lite nonchalant i några papper. Cigarettröken sprider sig i det lilla rummet på 10 kvadratmeter. Jag ber om ett glas vatten men får ett bestämt nej. Han plockar fram en kopia på mitt CV som han noggrant läser igenom.
"Jaahaa duu daniel", mumlar han.
Han anklagar mig senare för att vara en spion åt ett annat företag och nu ska jag dö en långsam död om jag inte berättar allt jag vet. Han torterar mig men jag väljer att vara tyst.
Får.inte.tjalla.

Närå, sådär kommer det nog inte gå till.
Det kommer går bra, det här.


Word of Wisdom: TORQUERE - Latin för tortyr som betyder vrida eller pina.



Svar på en orelevant enkät

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En gardin.


Vad var det senaste du såg på tv?
Hockeymatchen mellan Sverige och Norge igår. Gött med vinst.

 

Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Kvart i fem, kanske? (Rätt svar 16:41)


Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Förutom musiken som spelas från datorn, ingenting.

 

Vad gjorde du innan du började svara på den här undersökningen?
Funderade på om jag verkligen skulle göra den här "undersökningen".

 

Vad har du på dig? (detaljerat)
Absolut ingenting. Jag är en nudist och jag gillar't.

 

När skrattade du senast?
Hm, jag skrattade lite igår när jag såg debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Roligt och underhållande att höra Sahlins trångsynta och patetiska synpunkter. Skrattade åt Sahlin när Reinfeldt gång på gång tryckte ner henne med hans vishet och allmänbildning.

 

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tavlor och sånt.

 

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag skulle köpa dig.

 

Berätta något om dig som folk inte känner till?
Jag har en förmåga att kunna tala med kylskåp. Låter säkert lite konstigt men det är sant. Det började med att mitt kylskåp gav ifrån sig märkliga ljud för ett år sen. Jag granskade detta och det visade sig att jag inte hade tillräckligt mycket mat för att göra kylskåpet belåtet. Kylskåpet var ledsen och besviken. Sedan dess har vi haft en bra dialog med varandra och vi förstår varandra väldigt bra. Det visste ni inte om mig, va?

 

Tycker du om att dansa?
Det kan vara trevligt ibland.


Har du några husdjur?
Nej. Jag är ingen djurvän.

 

Vilket jeansmärke?
Gillar det mesta, så länge det är bekvämt och behagligt.

 

Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Svårt det där. Nils och Julia är fina namn.

 

Vilken var din första konsert?
Räknas sävsjöfestivalen? Inte det? Okej.


Tre favoritsaker utan rangording?
Min dator, min svarta kaffekopp och min klocka.

 

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Jag är en såndär planerare.


Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Har inte en aning faktiskt.

 

Gillar du din boendesituation?
Den är okej. Utsikten är mycket gemytlig.

 

Har du bra hörsel?
Fick högsta betyg på hörsel-testet när jag mönstrade för ett par år sen. Min hörsel är kanon!

 

Idrottar du?
Ja, det är härligt.

 

Smeknamn?
Danne, Dannyboy, Lale, osv osv osv.

 

Vilken låt lyssnar du på just nu?
Above & Beyond - Can´t sleep

 

Vad ska du göra nu?
Jag borde plugga och så får det bli.


A new dawn



Fick ta del av denna underbart vackra soluppgång idag på morgonen och det är vid dessa tillfällen man skulle vilja ha en bättre kamera. Jag älskar verkligen soluppgång och solnedgång. Eftersom jag oftast inte är vaken när solen går upp så blir det en idyllisk stund när jag väl är det och får ta del av den. Man förundras av hur vackert det faktiskt är och man iakttar det hela som att man aldrig har sett en sol förut. Det är fascinerande, men med risk för att låta lite väl idiotisk ska jag avrunda min tankar och influenser om solen. Det är ju trots allt bara en sol, eller hur?

Jag har gjort en remix på en låt som ni kan lyssna på nedanför om ni vill. Känner ni att det inte intresserar er så är det helt okej för mig.

All right, take care now, bye bye then!



Kvalitetstid



Stunder som förgyller dagen.

Gray

Det är en ganska trist och grå dag, det här. Regnet faller samtidigt som det bildas en slags mur mellan himmel och jord. Mörka moln sammarbetar långsamt för att bygga upp den där muren. "Tillträde förbjudet!" skriker dom där uppe. Muren måste vara tjock och stadig, solen får absolut inte lysa igenom och glädja oss människor. Jag hoppas att solens starka strålar knäcker den där muren ändå. Helst idag.

Jag har ringt runt lite och sökt jobb idag. Det har väl gått sådär, kan man säga. Det är inte så lätt att få jobb som man kanske tidigare har trott. Jag väntar fortfarande på svar på några ansökningar som jag skickade in för en månad sen eller så. Jag håller tummarna.
Jag funderar mycket på framtiden. Ibland funderar jag för mycket och det är inte bra. Jag känner ångest blandat med en viss rädlsa. Något som jag har lärt mig att hantera.
Å andra sidan, man ska tänka positivt. Faktum är att det faktiskt är jag som har kontrollen över min framtid. Med tanke på det ska jag banne mig kontrollera det rätt och samtidigt göra så gott jag kan för att lyckas.
Man skall vara glad!

Word of Wisdom: GADDAKYLFA - tung spikklubba som våra förfäder nyttjade



Jobbigt läge.

Jag sitter i ett dilemma och vet inte vad jag ska ta mig till. Klockan har passerat 22:00 och jag är kaffesugen utan dess like! Jag sitter här som en idiot och fantiserar om hur gott det hade varit med en varm kopp kaffe. Det finns ett problem med detta. Dricker jag kaffe nu kommer jag inte kunna somna på ett x antal timmar. Kaffe gör mig pigg och det vill jag inte vara vid den här tiden. Jag ska upp tidigt i morgon och måste lägga mig i vettig tid.
Jag känner många som inte alls blir pigga av kaffe och just nu vill jag också vara en sån person. På morgonarna är det fantastiskt att kaffet piggar upp mig men nu vill jag bara dö lite.

Farväl.


RSS 2.0