Forza!



Trollhättan - Hammarby
Avspark om 1 timme och 12 minuter.

Forza Bajen!

Morrn!

Det är morgon, klockan är halv nio och jag är trött. Väldigt trött. Förr kunde jag klara mig på 4 timmars sömn, det var inga problem. Nu har man blivit äldre och något har hänt. Jag är sjukt trött när jag ska stiga upp, även om jag har sovit i 8-10 timmar. Det är sorgligt när man tänker på att man faktiskt "bara" har nio år kvar tills man är trettio. Hur kommer det se ut då? Kommer man vara tvungen att behöva 15 timmars sömn för att överhuvudtaget klara av att gå upp på morgonen?

Nä, nu ska jag ner till skolan och i eftermiddag ska jag införskaffa mig ett par nya pjux. Funderar även på att köpa en skjorta, även om det kanske är onödigt. Skor är däremot nödvändigt då mina sommarskor som en gång i tiden var vita numera skiftar i färger som svart, blå och gul. Det är inte fashion.

Dags att kila. Ska bara dricka upp mitt avslagna kaffe först.

Kaffeskål på dä!





God morgon!

Tittar på nyhetsmorgon med en varm kopp kaffe som sällskap. Vi går bra ihop, kaffet och jag. En morgon utan kaffe skulle innebära en total katastrof för min del. Jag skulle sakta avlida rent psykiskt och allt skulle vara ur balans. Jobbig tanke det där. Puh.

Det är fredag och det är inte dumt alls. Tänkte att jag skulle ha lite "fredagsmys" med mig själv ikväll. Laga lite god mat och sedan äta en massa onyttigheter och samtidigt känna hur det dåliga samvetet sakta men säkert smyger sig på. Se en film och kanske ta ett glas vin eller två. Ja, ni förstår.

Det känns dock aldrig bra att lyxa till en fredagkväll om man inte har förtjänat det. Därför ska jag se till att fixa allt som står på en liten gul lapp som jag har uppklistrad här på väggen. Det är saker som jag tydligen måste göra. Saker som jag själv skrivit ner men ändå "glömt" bort att göra. På lappen står det:

Måste göras!

Tvätta!
Dammsuga/damma
Skriva klart rapporten
Skicka in jobbansökningar
Handla


Ja, ni ser själva. Jag antar att tvättningen är viktigast eftersom jag har formulerat ett utropstecken efter befallningen. Med tanke på den 2 meter höga tvätthögen som ligger här på golvet kan det nog vara en bra idé.

Well, tvättstugan, here I come!

Vilken underbar dag. Not.

Dagen började med försovning och jag fick stressa som ett litet as för att hinna till skolan. Väl i skolan fick jag veta ett resultat på en tenta. Ett pinsamt resultat kan jag säga. Totalt värdelöst.
Kommer sedan hem från skolan. Satte mig ner och skrev lite på en rapport men det gick inget vidare. Hjärnsläpp. Ser sedan att det börjar snöa utan dess like. Snöflingor stora som tegelstenar och sedan lite regn på det. Yes!

Jag hade en förhoppning och en stark tro på att HV71 skulle kunna rädda min dag genom att vinna ikväll. Självklart inte. Det var extra trevligt att Djugården gjorde vinstmålet med sex sekunder kvar innan paus. Fantastiskt.

Min dag har varit den sämsta på mycket länge och nu går jag och lägger mig.

Godnatt!



Island..

Tittar ut och ser något vitt falla från skyn. Vad är det frågan om? Snö, nu? Helt otroligt. Det är Islands fel. Dom har förstört klimatet för hela världen. Tänk att ett land på 87 invånare kan förstöra så mycket för en hel värld. Skrämmande.
Måttet är rågat och jag är grymt deprimerad.

Word of Wisdom: KAOS - av chaos (grekiska) det oordnade tomrummet varur jorden skapades.

Beethoven och provocerande blickar.

Jag sitter och kopplar av lite grann. Ludwig van Beethovens vackra och smått dramatiska symfonier sprudlar ut genom högtalarna och jag funderar lite på om han kallades för Ludde som barn? Jag vet inte riktigt vad som har hänt men jag har börjat lyssna väldigt mycket på klassisk musik. Dem gamla rävarna som Bach, Chopin och Mozart kunde sina saker.

Jag sprang några kilometer tidigare ikväll. Innan jag kommer fram till själva rundan som jag brukar springa är jag tvungen att ta mig förbi alla dessa provocerande "hinder", som jag kallar dem.
För det första har vi trafiken, dessa äckliga bilar och bussar som inte alls respekterar oss motionärer. Vi har också alla dessa blickar som jag inte riktigt kan tolka. Dom uppenbarar sig i en blandning av någon sorts negativ nyfikenhet. Man kan läsa av deras blickar som om dom tänker att det är första gången dom ser en människa springa.
Jag är kanske den enda människan i världen som tänker såhär. Om så är fallet är det mig det är fel på. Jag har kanske en otroligt ful och avig springstil som gör att folk inte kan sluta titta. Dom skrattar kanske inombords samtidigt som dom tänker att det där var den fulaste och mest idiotiska springstil jag någonsin skådat. Jag hoppas verkligen inte det är så. Ska be någon filma mig när jag springer, bara för att kontrollera och få veta sanningen.

I alla fall. När jag väl har tagit mig förbi dessa hinder är jag framme vid min checkpoint. Yes, lättnad. I made it! Man springer in bland stigarna i skogen och njuter av att slippa nyfikna tanter och fulla busschaufförer. Nu finns det endast två olika slags ljud. Mitt eviga flås och dom härliga sångerna som fåglarna utgör. Jag tror att dom kör någon slags idol-audition där inne bland granarna.
Skogen, vilket ställe.

Word of Wisdom: ANDROGYNER - ursprungligen tvåkönade forntida varelser med fyra armar, fyra ben och två huvuden. De förflyttade sig genom att hjula med stor hastighet.






Nostalgi

Vilket underbart väder vi har fått! Tack, väderguden! Våren är här och sommaren är inte allt för långt borta den heller. Det luktar grillat om kvällarna och man blir alldeles lyrisk av alltsammans.
När jag gick hem från skolan idag mötte jag en liten grabb med en sparkcykel. Jag minns inte vad den där saken egentligen heter men jag minns däremot när jag själv åkte runt på en såndär liten sak. Konsten att undvika spår av grus och att samtidigt fokusera på balansen. Att se cool och stabil ut, även om man inombords tänkte att döden var kommen. Vilken nostalgi.
Nu kom jag på vad den heter, Kickboard! Vilken grej.



Om några minuter börjar seriepremiären för Hammarby. Resan tillbaka till Allsvenskan kan börja.


Word of Wisdom: METEOROGNOST - väderleksförståsigpåare.

Fußball

Sitter och avnjuter en varm kopp kaffe i väntan på att fotbollsmatchen mellan Landskrona och Degerfors ska börja. Henrik Larssons debut som tränare, intressant! Detta är en av de 13 matcher som jag har tippat på idag. Jag har tippat seger för Landskrona så kom igen nu Landskrona Boooiiis!
Det är dock ikväll, 22:00, som den stora matchen börjar. Real Madrid mot Barcelona i det underbara El Clasico. Det är stort. Jag önskar mig en seger av Barcelona och 13 rätt på stryktipset.
Det skulle smaka det.

Word of Wisdom: SCHACKER - småhandel, köpslagande, kohandel.



Fredag!

Det är fredag och visst är det härligt? Tänker att nu drar äntligen spelmännen ut på gator och torg med sina fioler. Zigenare slår upp tält på stranden och utanför konserthuset står en trollkarl där människor har samlats för att ta del av magi och skådespeleri. En adelsman åker förbi i sin eleganta droska, han vill inte ta del av den svarta magin. Han är på väg till ett fint och sofistikerat kalas där det ska bjudas på saftigt vin och rysk kaviar.

Såhär ser det ut i det lilla bondesamhället Jönköping en helt vanlig fredag. Som sagt, visst är det härligt?

Måste kila, kusken ropar utanför att det är dags för avfärd. Jag ska ner till hamnen för att sedan ta en båt till Amerikat över helgen.

Ha en trevlig fredag och ta det lungt där ute!




Update.

Jag ger upp. Har ingen inspiration till någon läsning idag. Fick istället en förfrågan om att hänga med ut och göra stan ikväll och det är väl klart man hänger på.
Ha en trevlig kväll allesammans!




Kvällens låt
: Edward Maya Feat Vika Jigulina - Stereo Love

Koncentration.

Ni vet hur det kan vara, va? Man borde göra något extremt viktigt men istället lockas man sakta men säkert över till en annan flik som man egentligen inte borde beblanda sig med. Jag har fått en uppgift i skolan som kräver tid, koncentration och väldigt mycket kaffe. Jag har nästan allt det där hemma förutom koncentration. Jag har allt framför mig, oändligt många sidor som jag har sökt upp in i minsta detalj. Fakta, fakta och lite information. Hur kommer det sig då att jag ändå lockas över to the dark side? Mitt lillfinger söker sig mot tangenten "ctrl", samtidigt som mitt pekfinger söker sig mot tangenten "t". Vad som händer sedan är helt obegripligt. Jag loggar in på mitt blogg-login och vips, jag är fast!
Det här med koncentration är en svår grej att hantera.



Avslutar med att visa den här bilden som är tagen i helgen på 8 Glas i Jönköping. Jag och min gamla vän Calle Schulman ställde upp på en bild när en beundrare så ivrigt kom fram och grät av lycka när hon såg oss. "Ni är mina största idoler", sa hon.
Inga konstigheter egentligen men visst blir man lite trött på att aldrig få vara i fred.

Word of Wisdom: PUGGA - "padda", glädjeflicka, sköka.


RSS 2.0